2022-04-12 09:55:01• hírek • Bede Emőke

Két év kihagyás után újra megszervezik a Sâmbra Oilor fesztivált

A koronavírus miatti kétéves kényszerszünet után május 1-én ismét, immár 64. alkalommal rendezik meg az avasi régió egyik legnagyobb ünnepségét, a Sâmbra Oilor nevű folklórfesztivált.

Hétfőn a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal, a megyei tanács, Avasfelsőfalu és Avasújfalu első számú elöljárói, valamint a rendvédelmi és felügyelő szervek képviselői a helyszínen találkoztak annak érdekében, hogy a szervezés néhány aspektusát pontosítják. A találkozón az említetteken kívül jelen voltak annak a cégnek a képviselői is, amely az emberi egészség védelme érdekében biztosítani fogja a teljes terület fertőtlenítését.


A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint, annak érdekében, hogy a fesztivál során megvásárolható élelmiszereket megfelelő körülmények között tárolják és értékesítsék, a helyszínen mindvégig jelen lesz egy vegyes munkacsoport, melyet a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság, a fogyasztóvédelem, a közegészségügyi igazgatóság, illetve a rendőrség képviselői alkotnak majd.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: